GAZİANTEP / ŞEHİTKAMİL - Sam Çok Programlı Anadolu Lisesi

1.      GENEL BİLGİLER

TARİHÇE

Okulumuzun binası 1990 yılında ilkokul ve ortaokul olarak hizmete açılmıştır. İlkokul ve ortaokul 2021 yılına kadar binamızda hizmet verdikten sonra yeni yapılan binaya taşınmıştır.  Bu binada bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda Sam Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak hizmet vermeye başlamıştır.  2023-2024 eğitim – öğretim yılında iki sınıf muhasebe ve finansman alanı, iki sınıf da Anadolu lisesi olarak eğitim ve öğretim hizmeti vermeye devam etmektedir.

MİSYON:

Türk Milli Eğitiminin genel amaçları ve temel ilkeleri doğrultusunda; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşadığıhayatıyorumlayabilen,problemlereçözümüretebilen,bilginingücünükavramış ve bilgiyi kullanabilen, sorumluluk sahibi, çağdaş gelişmelere açık,demokratik,kendiniyenileyebilen,üretkenöğrencileryetiştirmektir.

VİZYON:

Milli kültürün, sanatın, bilimin, ışığında değişen dünya koşullarına uyum sağlayabilecek, kendisine ve ülkesine katkıda bulunabilecek bireyler yetiştirmek.

Yayın: 07.06.2023 - Güncelleme: 28.03.2024 10:09 - Görüntülenme: 376

Etiketler :